Zorgverzekering via NS: in 2024 alleen bij CZ

NS heeft nieuwe afspraken gemaakt over de collectieve zorgverzekering voor NS’ers. Vanaf volgend jaar werkt NS alleen nog samen met zorgverzekeraar CZ en niet meer met Zilveren Kruis.

Het biedt vaak voordelen om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering. Als NS’er kun je voor 2024 een collectieve zorgverzekering bij CZ afsluiten. Dat betekent dat NS afspraken voor jou (en je gezinsleden) met CZ heeft gemaakt over kortingen en extra dekkingen. Bijvoorbeeld korting op je tandartsverzekering of extra vergoeding voor fysiotherapie. Als je nu via NS bij Zilveren Kruis verzekerd bent en je wilt in 2024 blijven deelnemen aan een collectieve zorgverzekering, dan kun je je vanaf 13 november melden op een speciale site van CZ. Ook als je nu nog niet van een collectieve zorgverzekering gebruikmaakt, kun je vanaf 13 november bij CZ aangeven dat je wilt overstappen.

Beste voorstel van CZ

NS voert zo nu en dan een marktonderzoek uit om het aanbod van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Verzekeraars doen dan twee voorstellen aan NS. Een voorstel waarbij NS alleen in zee gaat met die verzekeraar, en een aanbieding zonder die voorwaarde. Meestal zitten in dat eerste voorstel hogere kortingen of extra dekkingen. CZ deed dit jaar het beste voorstel voor collega’s, mits CZ de enige zorgverzekeraar voor NS zou zijn.

Daarom heeft NS gekozen om de collectieve verzekering via Zilveren Kruis te laten vervallen.

Je kunt tot en met 31 december een keuze maken voor je zorgverzekering in 2024. Als NS-medewerker kun je je collectief verzekeren bij CZ. Dan krijg je korting op bijna alle aanvullende verzekeringen en meer extra’s.

Hoe verder?

Je hoeft nu nog niets te doen. Uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun premies bekend voor volgend jaar. ledereen in Nederland krijgt daarna een nieuw aanbod van zijn huidige zorgverzekeraar.

Ben je al verzekerd bij CZ via NS? Dan ontvang je op 12 november van CZ automatisch je nieuwe premie voor volgend jaar. Ben je nu verzekerd bij Zilveren Kruis of maak je nog geen gebruik van een collectieve verzekering? Dan kan je het aanbod van je huidige verzekeraar vergelijken met het nieuwe aanbod van CZ voor NS’ers. Dat kun je vanaf 13 november ook doen op een site van CZ, speciaal voor NS’ers.

Lopende behandelingen

Ben je nu via NS bij Zilveren Kruis verzekerd, en heb je behandelingen ingezet? CZ stelt geen voorwaarden voor acceptatie, dat betekent dat je je altijd bij CZ kunt verzekeren via NS. NS heeft ook afgesproken dat CZ lopende behandelingen vergoedt en machtigingen overneemt.

De voordelen voor NS’ers

Als NS’er kun je voor 2024 een collectieve zorgverzekering bij CZ afsluiten. Dat betekent dat NS afspraken voor jou en je gezinsleden met CZ heeft gemaakt. Daardoor krijg je naast een korting op bijna alle aanvullende verzekeringen bijvoorbeeld ook een tegoed voor preventie en tot wel 2500 euro vergoeding voor orthodontie.

Ben je op dit moment in behandeling? CZ stelt geen voorwaarden voor acceptatie, dat betekent dat je je altijd bij CZ kunt verzekeren via NS. NS heeft ook afgesproken dat CZ lopende behandelingen vergoedt en machtigingen overneemt.

Bekijk alle pakketten op de website van CZ voor NS’ers

Op www.cz.nl/ns kun je de verzekeringspakketten online bekijken, je premie berekenen en een keuze maken.

Overstappen van zorgverzekeraar is eenvoudig. CZ zegt dan je huidige zorgverzekering voor jou op. Dat hoef je niet zelf te doen.

Ben je al collectief verzekerd bij CZ (actief of gepensioneerd)?

Van CZ heb je je nieuwe polis en het vergoedingenoverzicht voor 2024 ontvangen. Kijk op www.cz.nl/ns  of www.cz.nl/ns-gepensioneerden om te zien of deze polis volgend jaar nog steeds past. Als je dezelfde polis wilt houden, hoef je niets te doen.

Ben je nu collectief verzekerd bij Zilveren Kruis?

De collectieve verzekering van Zilveren Kruis vervalt volgend jaar. Mogelijk is het voor jou aantrekkelijk om over te stappen. We helpen je graag.

Vragen over de collectieve zorgverzekering via NS? Plan zelf een online videogesprek in

Heb je een vraag over de collectieve zorgverzekering via NS? Hulp of advies kan dan erg fijn zijn. Onze collectieve zorgverzekeraar CZ helpt je graag verder. Bijvoorbeeld tijdens een persoonlijk digitaal adviesgesprek. Dit is gratis, online én in te plannen op 27 november, 5 december of 6 december. Plan eenvoudig een online videogesprek op www.cz.nl/videobellen-ns.

Antwoorden op veelgestelde vragen Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering NS – CZ

Staat je vraag er niet bij? Bel CZ op 088 – 555 77 77